"Ikäpolvet yhdessä"

”Ikäpolvet yhdessä”

Jokasyksyistä Vanhusten viikkoa vietetään maassamme 1.-8.10.2017 teemalla ”Ikäpolvet yhdessä”. Myös oma yrityksemme on pyrkinyt noteeraamaan tämän teemaviikon erilaisin tapahtumin ja aktiviteetein. Miten hyvin osuvia nämä teemat ovatkin aina olleet! Niin nytkin. Sopii mainiosti myös Suomi 100 –teemavuoden kehyksiin.

Mistä mahtavat lasten ja nuorten sukupolvet saada arvokkaampaa ja aidompaa evästä elämään kuin ikäihmisiltä. Ja myös toisinpäin: miten virkistäviä terveisiä voivatkaan ikäihmisten arkeen tuoda monen alenevan sukupolven jäsenet. Lasten, lastenlasten ja lastenlastenlasten – joissakin tapauksissa vielä lastenlastenlastenlastenkin – pelkkä näkeminen ilahduttaa ikähaitarin väistyvässä päässä olevia. Ilo ja hyöty on molemminpuolista ja monin tavoin palkitsevaa.

Samoin on tilanne elämän huolien ja surujen kanssa. Mitä enemmän jakajia sitä pienemmiltä  ne saadaan tuntumaan yhdessä eläen.

Samaan hengenvetoon kuin tämän sanomme meidän on myönnettävä, että ajassamme on aivan liian paljon yksinäisiä ikäihmisiä.  Vanhuksesta tuntuu, että hän on ainoana suvusta tai perheestä jäljellä, kun kukaan ei käy tai soita. ”Ikäpolvet yhdessä” edustaa eräänlaista ideaalia. Sellaista, jota elämän pitäisi olla. Vaan kun se ei aina sitä ole. Ideaali ja reaali eivät aina ole sisaruksia!

Me, joille on uskottu kaikenikäisten ihmisten hoitaminen ja rinnalla kulkeminen, yritämme osaltamme tehdä reaalista ideaalia. Ei onnistu sekään aina, mutta yrittää täytyy. Sitä on ammattitaidon ja sydämen likoon laittaminen.

Reijo Niemelä
toimitusjohtaja