joulukirje

Joulukirje asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme

Joulun aikaan pohditaan tärkeitä asioita. Joulu haastaa kääntämään arkiajattelun ja arkimenon vaakatason pystysuoraksi, miettimään olennaisia. Olisiko tämä tärkeä kysymys: Mikä se on se oikein tärkeä asia? On trendikästä puhua ”palaamisesta lapsuuden jouluihin” tai ”joulun tunnelmasta” tai ”kiireen vähentämisestä” tai ”hetken hiljentymisestä” tai ”maittavien ruokien valmistamisesta”. Hyviä asioita kaikki ja tuntuu, että esillä on vain tärkeitä asioita. Ja sitten ykskaks kaikki onkin ohitse. Arjen tultua kaikki tuo tärkeä unohtuu ja tärkeitä ovatkin taas hulina ja alennusmyynnit. Parkkitalot ja paikat täynnä autoja ja ihmisiä ettei sekaan mahdu, hermostumista, tönimisiä, lasten itkua, väsymistä.

Jokaisella on omat tärkeät asiat. Ja on yhteisiäkin tärkeitä asioita. Maailmanlaajuisesti ilmastonmuutos, Euroopan laajuisesti Brexit, Suomen laajuisesti tulevat vaalit ja soten kohtalo, Kokkolan laajuisesti Suntin hyvinvointi, minun laajuisesti vähän pienemmät asiat kuten minkä kumman takia emme saa kynttiläsarjaa palamaan… Meille hoitoväelle on tosi tärkeätä, että osaamme hoitaa meille uskotut ihmiset hyvin ja heidän toiveidensa mukaisesti.

Niin, mikä on sitten se oikein tosi tärkeä asia? Jouluna. - Oikein pitää miettiä. Oikeastaanhan se ei ole mikään noista edellä sanotuista. Lapsuuden joulut kultautuvat. Kuka muistaa miten niukkaa oli. Lipeäkalat haisivat kammottavalta ja joulupukitkin olivat hirviöitä! Muistot ovat ihania, joilla niitä on, mutta eivät ne lopultakaan kanna tässä päivässä. Joulun kaikkinainen ulkoinen kuorrutus on näyttävää, viehättävää ja joskus kohottavaakin, joille niin on.  Mutta nyt eletään nyt. Ja on elettävä tapaninpäivän jälkeenkin ja jaksettava. Mikä kantaa ja kestää?

Tänään nähdään kovasti vaivaa joulun todellisen ytimen syrjäyttämiseksi. Joulun todellinen sanoma on vanhanaikaista ja tilalle on syytä keksiä jotain modernimpaa. Mutta - kaiken uhallakin -  ei pidä unohtaa, että vanhanaikaisuudessa on siltikin tosi poweria: Joulun ydin on Rauhan Lapsen syntyminen keskelle arkisia, kurjia oloja. Talliin, seimeen, josta eläimet syövät. Mutta syntyi, ja toi tullessaan kaikkea, mitä rahallakaan ei saa. Rauhaa, Sovintoa, Suurta Iloa, Lepoa, ihmiskunnan Pelastuksen. Vanhanaikaista tai ei, mutta niin tosi kestävää ja hyvää.

Tämä se on se todella tärkeä asia!

Toivotamme asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme Hyvää, Rauhallista ja Siunattua Joulua ja Uutta Vuotta 2019!

Terttu ja Reijo Niemelä, yrittäjät