Keski-Pohjanmaan Hoitopalvelu Oy

Keski-Pohjanmaan Hoitopalvelu Oy - 25 vuotta ihmisen ehdoilla

Mistä on kulunut 25 vuotta? Vuodesta 1993! Millaisessa Suomessa silloin elettiin? Rankan laman polvilleen, miltei kanveesiin, pudottaman kansan Suomessa! Taisi silloinen arkkipiispakin kehottaa, että olisiko nyt suomalaisten aika mennä polvilleen? Tarkoitti varmaan syvällisiä! Irtisanomisia alkoi työpaikoilla olla ennätysmääriä, yrityksiä meni konkurssiin kuin heinää lakoon. Virkoja ei perustettu eikä avattu haettaviksi julkisella sektorilla. Suomi oli kuilun partaalla. Poikkeustilan julistaminenkin taisi olla aivan lähellä.

Ja silti yksi sinnikäs nainen päätti perustaa oman terveyspalvelualan yrityksen. Päätti siis työllistää itse itsensä. Katselin läheltä! Oli hänenkaltaisiaan tietenkin muitakin. Syntyi Keski-Pohjanmaan Hoitopalvelu.

Miten yritys syntyy? Tarinoita on varmaan monta. Ehkäpä 100+! Yksi on varmaan tuo: kun ei ole mistä ottaa, pitää itse tehdä! 25 vuotta sitten ei ollut paljon vaihtoehtoja. Tänään jo viimeistään yläasteella koululaisia aletaan valmentamaan yrittäjyyteen. Silti vain pieni osa ryhtyy yrittäjiksi. Ja oikeastaan hyvä niin, koska pettymyksiä tulisi paljon, jos edellytyksiä yrittäjiksi ei olisikaan. Silti yrittäjyyskasvatus on hyvä asia. Sillä ohjataan oikeaan suhtautumistapaan toimeentuloa ja ylipäätään talouden syntyä kohtaan. Raha ei kasva puussa eikä sitä kanneta syliin.

Yrityksen syntyyn tarvitaan lamppu ja virtaa. Lamppu ei syty, jos ei ole virtaa. Liikeidea on lamppu ja idean jalostaminen yritykseksi, visio, on virta, joka saa lampun palamaan. Menisikö se jotenkin näin? Tai sitten ei.

Tänään, 25 vuoden kuluttua tuosta laman laaksosta, sama nainen ja muutama hänen mukaansa saama hyvä kaveri ja sama yritys työllistää kuukausittain yli 50 ihmistä. Se tarkoittaa, että joka kuukausi pitää löytyä rahaa reilusti yli 100 000 euroa noiden ihmisten palkkoihin. Kuluneiden 25 vuoden aikana yritys on ollut rakentamassa aivan rakennustyön ytimessä kahta isoa asumispalvelutaloa Kokkolaan ja kahden tai kolmen muun rakennusprojektin kanssa suunnittelemassa ja vaikuttamassa lopputulokseen.

Tänään Keski-Pohjanmaan Hoitopalvelu Oy tunnetaan Kokkolassa ja lähiympäristössä laadukkaasta ja ammattitaitoon panostavasta ihmisläheisestä hoitotyöstä. Yritys on osaavien, ammattitaitoisten, sitoutuneiden ja tunnollisten työntekijöiden työpaikka. Ihmisen hoitamista – ammattitaidolla ja sydämellä, kuuluu yrityksen  tunnusslogan. Tänään, valtakunnallisen sosiaali- ja terveysalan tarpoessa uudistusten ja isojen haasteiden maastossa, yritys luottaa hoitotyön laatuun ja ihmisen kunnioittamiseen ja luovii eteenpäin osaamisensa mukaisesti ja ennakkoluulottomasti hoidon tarpeessa olevien lasten, aikuisten ja ikäihmisten keskellä.

25 vuotta on antanut itseluottamusta ja nöyryyttä, auttamishalua ja yhteistyökykyä julkisen sektorin kanssa. Ja vaikka julkisen terveyspalvelualan monopoli murtuukin kitisten ja natisten, uskomme silti hyvään huomiseen.

25 vuotta on sen opettanut.

Reijo Niemelä, toimitusjohtaja