Keski-Pohjanmaan Hoitopalvelun blogi

 • 03.06.2019
  PUNKKIROKOTUKSIA ILMAN AJAVARAUSTA

  Punkkibussikiertueemme jälkeen punkkirokotuksia on saatavana Sairaalakadun toimipisteestämme (Hoito-osasto Kotipolku & Kotihoito, Sairaalakatu 2d, 67100 Kokkola)

  ilman ajanvarausta:

  ti 25.6. klo 15 -19 ja to 27.6. klo 15 -19.

  Muulloin ajanvarauksella puh. 044 7311 340 / Maija-Leena Vuolle.

  Lue lisää
 • punkkibussi
  28.05.2019
  Punkkibussien kevään 2019 aikataulut on julkaistu

  Yrityksemme aloitti ns. liikkuvan rokotusklinikkatoiminnan jo vuonna 2005. Punkkibussimme  kiertävät keväisin koko Pohjanmaan rannikon alueella sekä Kajaanin seudun lähialueella. Punkkirokotteella voidaan ehkäistä punkkien kantamaa vaarallista TBE-virusta, joka aiheuttaa puutiaisaivotulehdusta.

  Kevään 2019 kiertueen molempien punkkibussiemme aikataulut ovat nyt valmistuneet ja aikataulut löydät täältä!

  Nähdään kevään kiertueella!

  Lue lisää
 • 09.04.2019
  Kotihoidon yksikkömme on muuttanut

  Kotihoidon yksikkömme on muuttanut. Kotihoidon uusi toimisto sijaitsee Terapiatalossa Hoito-osasto Kotipolun yhteydessä. Kotihoidon uusi osoite on Sairaalakatu 2d, 67100 Kokkola.

  Lue lisää
 • joulukirje
  19.12.2018
  Joulukirje asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme

  Joulun aikaan pohditaan tärkeitä asioita. Joulu haastaa kääntämään arkiajattelun ja arkimenon vaakatason pystysuoraksi, miettimään olennaisia. Olisiko tämä tärkeä kysymys: Mikä se on se oikein tärkeä asia? On trendikästä puhua ”palaamisesta lapsuuden jouluihin” tai ”joulun tunnelmasta” tai ”kiireen vähentämisestä” tai ”hetken hiljentymisestä” tai ”maittavien ruokien valmistamisesta”. Hyviä asioita kaikki ja tuntuu, että esillä on vain tärkeitä asioita. Ja sitten ykskaks kaikki onkin ohitse. Arjen tultua kaikki tuo tärkeä unohtuu ja tärkeitä ovatkin taas hulina ja alennusmyynnit. Parkkitalot ja paikat täynnä autoja ja ihmisiä ettei sekaan mahdu, hermostumista, tönimisiä, lasten itkua, väsymistä.

  Jokaisella on omat tärkeät asiat. Ja on yhteisiäkin tärkeitä asioita. Maailmanlaajuisesti ilmastonmuutos, Euroopan laajuisesti Brexit, Suomen laajuisesti tulevat vaalit ja soten kohtalo, Kokkolan laajuisesti Suntin hyvinvointi, minun laajuisesti vähän pienemmät asiat kuten minkä kumman takia emme saa kynttiläsarjaa palamaan… Meille hoitoväelle on tosi tärkeätä, että osaamme hoitaa meille uskotut ihmiset hyvin ja heidän toiveidensa mukaisesti.

  Niin, mikä on sitten se oikein tosi tärkeä asia? Jouluna. - Oikein pitää miettiä. Oikeastaanhan se ei ole mikään noista edellä sanotuista. Lapsuuden joulut kultautuvat. Kuka muistaa miten niukkaa oli. Lipeäkalat haisivat kammottavalta ja joulupukitkin olivat hirviöitä! Muistot ovat ihania, joilla niitä on, mutta eivät ne lopultakaan kanna tässä päivässä. Joulun kaikkinainen ulkoinen kuorrutus on näyttävää, viehättävää ja joskus kohottavaakin, joille niin on.  Mutta nyt eletään nyt. Ja on elettävä tapaninpäivän jälkeenkin ja jaksettava. Mikä kantaa ja kestää?

  Tänään nähdään kovasti vaivaa joulun todellisen ytimen syrjäyttämiseksi. Joulun todellinen sanoma on vanhanaikaista ja tilalle on syytä keksiä jotain modernimpaa. Mutta - kaiken uhallakin -  ei pidä unohtaa, että vanhanaikaisuudessa on siltikin tosi poweria: Joulun ydin on Rauhan Lapsen syntyminen keskelle arkisia, kurjia oloja. Talliin, seimeen, josta eläimet syövät. Mutta syntyi, ja toi tullessaan kaikkea, mitä rahallakaan ei saa. Rauhaa, Sovintoa, Suurta Iloa, Lepoa, ihmiskunnan Pelastuksen. Vanhanaikaista tai ei, mutta niin tosi kestävää ja hyvää.

  Tämä se on se todella tärkeä asia!

  Toivotamme asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme Hyvää, Rauhallista ja Siunattua Joulua ja Uutta Vuotta 2019!

  Terttu ja Reijo Niemelä, yrittäjät

  Lue lisää
 • 08.06.2018
  Soitea ja Sotea

  Sosiaali- ja terveyspalvelualan kokonaisuudistusta Sotea on Suomessa väännetty ja käännetty melkein joka kiveä myöten jo ainakin yhden kymmenen vuoden ajan. Hallituksella on kova kiire saada vihdoin tämä asia maaliin. Opposition tavoite näyttäisi olevan saada asia edelleen venymään, mielellään yli seuraavien eduskuntavaalien. Kovin hyvältä ei juuri nyt näytä, ainakaan hallituksen kannalta. Kiirettä ja kritiikkiä pukkaa.

  Suomessa jo perustuslain mukaan kansalaisten hyvinvointi on valtion suojeluksessa. Julkisen vallan on turvattava kaikille riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut (19§). Tätä tehtävää hoitamaan on maassa oltava sellainen järjestelmä, että kenenkään sosiaalinen turvallisuus ei ole uhattuna. Jos julkinen valta – siis valtio, kunnat ja kuntien yhteenliittymät – eivät kykene tähän yksin, sen, siis julkisen vallan, on kutsuttava mukaan vastuunjakoon yksityisiä toimijoita eli yrityksiä ja ns. kolmannen sektorin toimijoita eli esim. yhdistyksiä.

  Tämä julkisen vallan ”monopoli” sosiaali- ja terveyspalvelualalla murtuu vaivalloisesti, kitisten ja natisten. Monissa kunnissa ajatellaan edelleen, että meidän on yksin hoidettava tämä homma. Jotkut kunnat taas ovat antaneet julkisesti rahoitettujen palveluiden tuottamisvastuun kokonaan yksityisille toimijoille, yleensä suurille mammuttiyrityksille. Ja niitäkin kuntia on, joissa vastuuta on osittain jaettu myös yrityksille. Meitä mammutteja pienempiäkin yrityksiä on mukana tuottajina.

  Keski-Pohjanmaalla järjestämisvastuuta kantaa pirteä ja kehittymishaluinen Soite-kuntayhtymä. Pieni verrattuna moneen muuhun aluehallintoon verrattuna, mutta pippurinen! Niin pippurinen, että ainakin näin yksityisen yrityksen näkökulmasta liiaksikin yrittää yksin selviytyä kasvavasta vastuusta. Toki tehtäviä on herunut meillekin, mutta enempäänkin olisimme valmiita. Monet meistä olemme investoineet merkittävästi omaan palveluvarustukseemme juuri siinä toivossa, että saisimme lisää vastuuta.

  Julkinen sektori odottaa kuin kuuta nousevaa mitä valtionhallinto saa aikaan. Tuleeko maakuntauudistus ja valinnanvapaus ja milloin mahdollisesti.  Me yksityiset yritykset elämme kuitenkin hetkessä – nyt ja tässä – ja olisimme notkeina valmiit jo nyt lisätehtäviin. Me Soiten alueen yrittäjät huudamme päättäjien suuntaan: Antakaa meidän tehdä enemmän sitä työtä, jota me osaamme ja rakastamme. Emme ole uhka kenenkään työpaikoille, työtä riittää varmaan jokaiselle. Me sen sijaan olemme kovin riippuvaisia päätöksistänne. Meidän asiakkaamme kun tulevat melkein kokonaan Soiten suunnalta ja valtuuksin.

  Mitä tahansa Sotelle tapahtuukin, Soite säilyy meidän yhteistyökumppaninamme. Ja ihmiset tarvitsevat kaiken aikaa laadukasta ja arvokasta hoivaa ja huolenpitoa. Siihen me olemme sitoutuneet!

  Lue lisää
 • 05.06.2018
  Punkkirokotuksia ilman ajanvarausta

  TBE-rokotuksia on saatavana myös punkkibussikiertueen päättymisen jälkeenkin.

  Rokotamme Ryövärinkarintien toimipisteessämme (Ryövärinkarintie 1, 67200 Kokkola)

  ti 12.6. klo 15-19 ja to 14.6. klo 15-19

  ti 19.6. klo 15-19 ja to 21.6. klo 15-19.

  Mikäli nämä ajat eivät sinulle sovi, voit varata aikaa puh. 044 7311 340 tai 0400 867 085.

  Lue lisää
 • punkkibussi
  08.05.2018
  Nyt on punkkirokotusten aika – ottakaa ihmeessä rokotus!

  Kevät on Keski-Pohjanmaan Hoitopalvelussa erityisen liikkuvaa työnteon aikaa. Kuljemme nimittäin pitkin Pohjanmaan rannikkoa Kristiinankaupungista Kemiin ja sisämaahankin aina Kainuuseen saakka tarjoamassa ihmisille rokotuksia puutiaisaivotulehdusta (TBE) vastaan. Olemme liikkuneet asialla vuodesta 2005 saakka. Ensimmäisinä Suomessa muuten!

  Jännää miten tämäkin asia jakaa ihmisten mielipiteitä. Jotkut ovat sitä mieltä, että tässä yritys tekee pelkkää bisnestä vakavalla asialla. Okei, bisnestähän se yrittäjä koettaa tehdä, jokainen yrittäjä. Mutta itse näemme kyllä itsemme enemmän palveluntuottajana, joka tarjoaa ihmisille ainoaa tarjolla olevaa keinoa suojata itsensä vakavaa tautia vastaan. Suurin osa ihmisistä - ja tässä nojaamme välittömään palautteeseen, jota saamme kentältä -  näkee toki asiassa hyvän tavan saada helposti turvallinen mieli lastensa ja itsensä kesänviettoon. Kaikki eivät luonnollisestikaan tarvitse punkkirokotusta. Vain sellaiset, jotka asuvat tai oleskelevat tai muuten liikkuvat punkkeja vilisevillä alueilla tai lomailevat sellaisissa paikoissa.

  Suomi ei ole erityisen punkkirikasta aluetta verrattuna esim. Keski-Euroopan tai Baltian maihin. Silti Suomessakin punkkien levinneisyysalueet laajenevat. Erityisesti Turun Yliopisto on tehnyt tätä koskevaa tutkimustyötä. Käsityksemme on, että jokainen, joka on saanut punkeista virustartunnan tai sen toisen punkkien levittämän taudin eli borrelioosin, ovat valmiita varoittamaan ihmisiä: ottakaa ihmeessä rokotus! Selvyyden vuoksi todettakoon tässäkin, että rokotus ei suojaa borrelioosilta, vaan ainoastaan puutiaisaivotulehdukselta. Borrelioosia voidaan hoitaa antibiooteilla, koska se on bakteeripohjainen tauti.

  Viime vuonna Suomessa sai TBE-tartunnan 82 ihmistä. Se on enemmän kuin milloinkaan THL:n tilastoimana aikana. Luku voi tuntua pieneltä, riippuu vähän mihin sitä vertaa, mutta jokainen näistä tartunnoista olisi ollut estettävissä vastarokotuksella.

  Siksi me olemme keväisin liikkeellä, emme ensisijaisesti bisnestä tekemässä, vaan ensisijaisesti palvelemassa ja antamassa ihmisille mahdollisuuden tautiturvalliseen ja punkeista huolettomaan arkeen tai  lomanviettoon tai työmatkoihin. Täydellisen vapaaehtoisuuden pohjalta!

  Lue lisää
 • Keski-Pohjanmaan Hoitopalvelu Oy
  30.01.2018
  Keski-Pohjanmaan Hoitopalvelu Oy - 25 vuotta ihmisen ehdoilla

  Mistä on kulunut 25 vuotta? Vuodesta 1993! Millaisessa Suomessa silloin elettiin? Rankan laman polvilleen, miltei kanveesiin, pudottaman kansan Suomessa! Taisi silloinen arkkipiispakin kehottaa, että olisiko nyt suomalaisten aika mennä polvilleen? Tarkoitti varmaan syvällisiä! Irtisanomisia alkoi työpaikoilla olla ennätysmääriä, yrityksiä meni konkurssiin kuin heinää lakoon. Virkoja ei perustettu eikä avattu haettaviksi julkisella sektorilla. Suomi oli kuilun partaalla. Poikkeustilan julistaminenkin taisi olla aivan lähellä.

  Ja silti yksi sinnikäs nainen päätti perustaa oman terveyspalvelualan yrityksen. Päätti siis työllistää itse itsensä. Katselin läheltä! Oli hänenkaltaisiaan tietenkin muitakin. Syntyi Keski-Pohjanmaan Hoitopalvelu.

  Miten yritys syntyy? Tarinoita on varmaan monta. Ehkäpä 100+! Yksi on varmaan tuo: kun ei ole mistä ottaa, pitää itse tehdä! 25 vuotta sitten ei ollut paljon vaihtoehtoja. Tänään jo viimeistään yläasteella koululaisia aletaan valmentamaan yrittäjyyteen. Silti vain pieni osa ryhtyy yrittäjiksi. Ja oikeastaan hyvä niin, koska pettymyksiä tulisi paljon, jos edellytyksiä yrittäjiksi ei olisikaan. Silti yrittäjyyskasvatus on hyvä asia. Sillä ohjataan oikeaan suhtautumistapaan toimeentuloa ja ylipäätään talouden syntyä kohtaan. Raha ei kasva puussa eikä sitä kanneta syliin.

  Yrityksen syntyyn tarvitaan lamppu ja virtaa. Lamppu ei syty, jos ei ole virtaa. Liikeidea on lamppu ja idean jalostaminen yritykseksi, visio, on virta, joka saa lampun palamaan. Menisikö se jotenkin näin? Tai sitten ei.

  Tänään, 25 vuoden kuluttua tuosta laman laaksosta, sama nainen ja muutama hänen mukaansa saama hyvä kaveri ja sama yritys työllistää kuukausittain yli 50 ihmistä. Se tarkoittaa, että joka kuukausi pitää löytyä rahaa reilusti yli 100 000 euroa noiden ihmisten palkkoihin. Kuluneiden 25 vuoden aikana yritys on ollut rakentamassa aivan rakennustyön ytimessä kahta isoa asumispalvelutaloa Kokkolaan ja kahden tai kolmen muun rakennusprojektin kanssa suunnittelemassa ja vaikuttamassa lopputulokseen.

  Tänään Keski-Pohjanmaan Hoitopalvelu Oy tunnetaan Kokkolassa ja lähiympäristössä laadukkaasta ja ammattitaitoon panostavasta ihmisläheisestä hoitotyöstä. Yritys on osaavien, ammattitaitoisten, sitoutuneiden ja tunnollisten työntekijöiden työpaikka. Ihmisen hoitamista – ammattitaidolla ja sydämellä, kuuluu yrityksen  tunnusslogan. Tänään, valtakunnallisen sosiaali- ja terveysalan tarpoessa uudistusten ja isojen haasteiden maastossa, yritys luottaa hoitotyön laatuun ja ihmisen kunnioittamiseen ja luovii eteenpäin osaamisensa mukaisesti ja ennakkoluulottomasti hoidon tarpeessa olevien lasten, aikuisten ja ikäihmisten keskellä.

  25 vuotta on antanut itseluottamusta ja nöyryyttä, auttamishalua ja yhteistyökykyä julkisen sektorin kanssa. Ja vaikka julkisen terveyspalvelualan monopoli murtuukin kitisten ja natisten, uskomme silti hyvään huomiseen.

  25 vuotta on sen opettanut.

  Reijo Niemelä, toimitusjohtaja

  Lue lisää
 • 02.01.2018
  Päin tuulta - valoa kohti

  Uuden edessä olemme aina enemmän tai vähemmän epävarmoja. Vain pieni osa asioista on sellaisia, että tiedämme niiden toteutuvan ajatellulla tavalla. ”Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden”, sanoi jo aikoinaan valtioviisas Ahti Karjalainen. Mistä mahtaakin johtua, että jokaisen uuden vuoden alussa tuntuu, että taas on edessä entistä enemmän vaikeasti ennustettavia asioita. Johtuneeko ihmisen psyyken rakenteesta: haluaisimme tietää enemmän kuin mihin mahdollisuutemme riittävät. Vaan kun kapasiteettimme ei riitä. Ja sitten olemme epävarmoja ja pelkäämme tulevaa. Kurotamme mieluusti kuuseen, mutta kapsahdamme helposti katajaan!

  Hoitoalalta löytyy ainakin yksi pomminvarma asia, joka luo epävarmuutta ja ettei vaan pelkoakin. Tahtoisimme tämän uuvuttavan sote-meuhkaamisen läpi näkevämme jo maaliin. Tuleeko sotesta totta? Jos tulee, niin miten käy ihmisten hoitoon pääsyn paranemisen kanssa? Miten käy kustannusten säästymisen kanssa? Miten käy meidän pienten ja vähän sitä isompien yksityisten palveluntuottajien? Riittäkö meille tehtäviä? Pitääkö olla riittävän iso selvitäkseen? Milloin uusia tuulia uhkuvat puheet ja sanat muuttuvat konkretiaksi?

  - Ken elää se näkee!

  Asioilla on taipumus aina ratketa jotenkin. Niin käy tänäkin vuonna. Jos ei näin niin sitten noin. Emme ole sokean kohtalon kuljetettavina, vaan me itse ratkaisemme asiamme tavalla tai toisella. ”Tulevaisuus ei tule, se tehdään”, sanoi toinen valtioviisas Esko Aho aikoinaan. Perusasiathan tässä ihanassa 100-vuotiaassa Suomessa ovat vallan hyvin. Vapaus, sisukkuus, yritteliäisyys, toisista huolehtiminen, puhumattakaan ihmisarvosta ja tasa-arvosta. Emme me suomalaiset niitä saa sössityiksi yhden vuoden aikana, vaikka kuinka möhlisimme. Ja emmehän me sitä paitsi möhli. Arvomme ovat niin syvällä historian maaperässä. Me käymme päin tuulta ja tuiverrusta sisulla ja hyvällä osaamisella! Eiköstä niin?

  Vuoden alku on valoa kohti kulkemista.

  Lue lisää
 • 13.12.2017
  Joulukirje asiakkaillemme

  Lämmin Joulutervehdyksemme, arvoisa asiakkaamme!

  Onkohan milloinkaan sotien jälkeen puhuttu itsenäisyyden hankkimisesta niin paljon kuin tänä vuonna. On ollut syytäkin puhua, onhan rakas isänmaamme selvinnyt itsenäisenä kokonaiset 100 vuotta. Monet teistä, asiakkaistamme, olette joko vielä kauemmin eläneitä tai ainakin melkein yhtä kauan. Kunnioitamme teidän panostanne isänmaamme hyväksi. Emme olisi tämän nykyisen hyvinvoinnin keskellä ilman Teitä!

  Sitten meille on suotu suuri kunnia ja haaste palvella elämänkaaren aivan alkupäässä taapertavia pienokaisia ja vähän varttuneempiakin lapsia sekä heidän perheitään. Olemme ottaneet tämän suurena luottamuksen osoituksena hoitotyötämme kohtaan. Vaikka ajoittain on haasteellistakin on ollut, parhaamme olemme yrittäneet ja edelleen yritämme.

  Kaikille Teille, olitte sitten elämänjuoksun alku- tai loppupäässä tai jossain sillä välillä, haluamme sanoa: Olette meille tärkeitä ja rakkaita! Ammattitaitoiset ja sydämellään työtä tekevät hoitajamme ja muu henkilökuntamme kaikki me tahdomme tehdä parhaamme.

  Kiitämme kuluneen vuoden vaiheista, siitä että olette tarjonneet meille mahdollisuuden auttaa ja palvella – ammattitaidolla ja sydämellä – kuten tunnuslauseemme kuuluu! Palvelemme Teitä vuoden jokaisena päivänä, aamusta myöhään iltaan tai aamusta aamuun.

  Tuokoon pian saapuva Joulu Teille jokaiselle Rauhan ja Hyvän mielen! Vaikkakin ehkä kivun ja sairauden ja ikääntymisen sekä huolten keskelle. Me olemme vierellänne siinä!

  Rauhallisen ja Siunatun Joulun terveisin koko henkilökuntamme puolesta

  Terttu ja Reijo Niemelä, yrittäjät

  Lue lisää
 • 05.12.2017
  "Sydänpuoli säätä vasten"

  Suomalaisen kansallistunnon mestaritulkki Kari Tapio kertoo eräässä laulussaan rakennuspuuhista isän kanssa. Ulkovajaa laudoittaessaan isä ohjeisti apulaiselleen pikkupojalle: ”Muista aina poika, lauta sydänpuoli säätä vasten. Silloin se kestää kauemmin”.

  Suomi on elänyt 100 itsenäisyyden vuotta, pisimmältään sydänpuoli säätä vasten. Eikä ”sää” ole todellakaan aina ollut kovin suotuisa. Alkutaipaleella ja toisenkin sodan aikana tuppasi olemaan haasteellista, kun kimppuun hyökättiin. Mutta juuri silloin, kun oli vaikeinta, "lauta laitettiin oikein päin" eli kansa oli sydänpuoli säätä vasten. Kun lunta ja tuiskua tuli tupaan ovista ja ikkunoista, Isänmaan itsenäisyyden varjeleminen oli ”sydämen asia”. Kaveria ei jätetty ja kaverillekin jätettiin eikä pienistä maristu! Jäljet ovatkin sitten historiaa.

  Mahdammeko me ”helppojen” vuosikymmenten ihmiset tunnistaa tuon laulun läksyn? Voi olla – ja onkin – että joskus lauta on lipsahtanut väärin päin, ja silloin se ei ole kestänyt kovin kauan. Tässä on meille itsetutkistelun ja haasteen paikka. Millä tahansa rehellisellä työllä rakennammekin tätä maata, sydän tulisi olla säätä vasten.

  Onnittelut, 100-vuotias Suomi! Onnittelut me!

  Lue lisää
 • 10.11.2017
  Ethän jätä minua!

  Olin alle kouluikäinen. Muistan kristallinkirkkaasti, kun olimme kahdestaan äidin kanssa metsässä marjastamassa. Etäältä kuului risujen raksahtelua ja kalinaa. Pelotti. En osannut ajatella, että miehiä oli metsällä ja he todennäköisesti kalistelivat karhujen varalta. Hakeuduin äidin lähelle ja sanoin: ”Ethän jätä minua!” Äiti luonnollisesti vastasi turvallisesti painottaen jokaista sanaa: ”En varmasti jätä!”

  Yli 60 vuotta myöhemmin olimme käyttämässä vanhaa äitiäni sairaalassa. Lääkärin odottelu kesti ja kesti. Piti jo lähteä käymään kotona. Kerroin äidille, että kävisimme kotona ja tulisimme sitten uudelleen, vaikka oli jo myöhä. Äiti tarttui käteeni ja katsoi minua hätääntynein silmin: ”Ethän vain jätä minua tänne!” Lähtöaikeet jäivät siihen ja vakuutin, etten varmasti jätä. Ja jäimme odottamaan lääkäriä.

  Miten kummassa muistinkaan tuona hetkenä juuri tuon lapsuuden tilanteen metsässä. Ympyrä oli sulkeutunut. Vastuun ja välittämisen ympyrä. Kummassakin tarvitsimme turvan tunnetta.

  Tässä on ihmisen huoli: Ethän jätä minua! Ja silti niin moni - lapsi, aikuinen, vanhus - jää yksin.

  100-vuotias Suomi on esimerkki siitä, ettei ”kaveria ole jätetty”. Rehellisyyden nimissä kyllä joskus on niinkin käynyt, ”ettei kaverille jätetty”. Mutta pääasiassa on huolehdittu toisista, vanhemmat lapsistaan, aikuiset toisistaan, hoitajat hoidettavista, kodin menettäneen perheen  läheiset ja tuttavat tai ventovieraat menetyksen kokeneista, lapset vanhuksistaan.

  Entäpä jos kukaan ei välittäisi tai jos kukaan ei haluaisi valita hoitotyötä ammatikseen? Kyllä onnetonta olisi! Kyllä kylmää olisi!

  Mutta onneksi on heitä, jotka suostuvat hoitamaan, pesemään, vaatettamaan, rakentamaan tuhoutunutta, käymään kaupassa, olemaan jalkoina, käsinä, sydämenä. Ihmisenä ihmiselle.

  Lue lisää
 • 02.10.2017
  "Ikäpolvet yhdessä"

  ”Ikäpolvet yhdessä”

  Jokasyksyistä Vanhusten viikkoa vietetään maassamme 1.-8.10.2017 teemalla ”Ikäpolvet yhdessä”. Myös oma yrityksemme on pyrkinyt noteeraamaan tämän teemaviikon erilaisin tapahtumin ja aktiviteetein. Miten hyvin osuvia nämä teemat ovatkin aina olleet! Niin nytkin. Sopii mainiosti myös Suomi 100 –teemavuoden kehyksiin.

  Mistä mahtavat lasten ja nuorten sukupolvet saada arvokkaampaa ja aidompaa evästä elämään kuin ikäihmisiltä. Ja myös toisinpäin: miten virkistäviä terveisiä voivatkaan ikäihmisten arkeen tuoda monen alenevan sukupolven jäsenet. Lasten, lastenlasten ja lastenlastenlasten – joissakin tapauksissa vielä lastenlastenlastenlastenkin – pelkkä näkeminen ilahduttaa ikähaitarin väistyvässä päässä olevia. Ilo ja hyöty on molemminpuolista ja monin tavoin palkitsevaa.

  Samoin on tilanne elämän huolien ja surujen kanssa. Mitä enemmän jakajia sitä pienemmiltä  ne saadaan tuntumaan yhdessä eläen.

  Samaan hengenvetoon kuin tämän sanomme meidän on myönnettävä, että ajassamme on aivan liian paljon yksinäisiä ikäihmisiä.  Vanhuksesta tuntuu, että hän on ainoana suvusta tai perheestä jäljellä, kun kukaan ei käy tai soita. ”Ikäpolvet yhdessä” edustaa eräänlaista ideaalia. Sellaista, jota elämän pitäisi olla. Vaan kun se ei aina sitä ole. Ideaali ja reaali eivät aina ole sisaruksia!

  Me, joille on uskottu kaikenikäisten ihmisten hoitaminen ja rinnalla kulkeminen, yritämme osaltamme tehdä reaalista ideaalia. Ei onnistu sekään aina, mutta yrittää täytyy. Sitä on ammattitaidon ja sydämen likoon laittaminen.

  Reijo Niemelä
  toimitusjohtaja

  Lue lisää
 • 20.09.2017
  Yhteisö on enemmän

  Lähestymme Suomi 100 -juhlavuoden H-hetkeä. Jokaisella meistä on lupa tuntea ilonsekaista jännitystä tulevasta juhlasta. Kollektiivinen kansallistunne saa nyt jos koskaan näkyä ja tuntua. Järjellisissä ja rauhanomaisissa raameissa luonnollisesti. Mennyt 100 vuotta ja tuleva aika paiskaavat rehdisti kättä.

  Sanotaan, että esim. perhe on enemmän kuin sen jäsenten lukumäärä. Perhe on yhteisö. Se on toimiva yksikkö. Se on enemmän kuin sen jäsenet erikseen. Yhteisö toimii ainakin osin eri tavoin kuin sen jäsenet. Se on solu, joka jakautuu, mutta pysyy yhdessä. Samaa voidaan sanoa melkein mistä vaan ihmisten yhteisöstä. Suomikaan ei olisi selviytynyt itsenäisenä 100 vuotta, ellei sen kansa olisi ollut jotain muutakin kuin kansalaisten summa. Mutta se on selvinnyt. Juuri tästä syystä.

  Tätä yhteisön ja yhteisöllisyyden esiin huutoa tarvitaan tänä aikana enemmän kuin koskaan! Kun näkee lasten ja nuorten - aikuistenkin! - tuijottelevan kännyköittensä pieneen ruutuun ollessaan porukalla koolla, juttelematta keskenään lainkaan, tai kulkiessaan kadulla, jopa pyörällä ajaessaan katse ja kädet naulittuina kännykkään, tulee huoli. Missä on kasvotusten kommunikoiva yhteisö, jossa jäsenillä on asiaa toisilleen?

  Hoitotyössä yhteisö ja yksi paiskaavat hienolla tavalla kättä! Hoitoa tarvitseva saa kokea, että hänestä huolehtii jokin joukko, yhteisö. Se voi olla perhe, ystäväjoukko, sairaalan väki tai yrityksen hoitajat. Hienoa ja kunnioitusta herättävää on toki sekin, että puoliso hoitaa yksin omaishoitajana puolisoaan. Mutta se ei ole ollenkaan hienoa, jos omaishoitaja jätetään yksin vastaamaan omaisensa hoidosta. Aina pitäisi olla taustalla jokin asiasta tietoinen tukijoukko, joka ottaa vastuun, kun yhden voimat eivät riitä.

  Voisiko maamme juhlavuosi olla haastamassa juuri tähän: Yhteisö on enemmän?

  Reijo Niemelä
  toimitusjohtaja

  Lue lisää
 • Karelia-koti
  28.06.2017
  Tutustumispäivä vastavalmistuneessa Karelia-kodissa pe 7.7. klo 12-18

  Tervetuloa tutustumaan vastavalmistuneen Karelia-kotimme toimintaan perjantaina 7.7. klo 12-18. Tule keskustelemaan täytekakkukahvien kera, miten uusi palvelumme voisi auttaa juuri Sinun läheistäsi. Uusi Karelia-koti sijaitsee osoitteessa Vanha Ouluntie 32. Lisätietoa palveluistamme ja vapaista paikoista saat myös puh. 0400 867 085 / Terttu Niemelä.

  Lue lisää
 • karelia-koti
  24.05.2017
  Karelia-koti on muuttanut uusiin viihtyisiin tiloihin

  Karelia-koti on muuttanut vastavalmistuneisiin tiloihin 24.5.2017. Karelia-koti on vammaisten 19-paikkainen palveluasumisyksikkö, jossa on lisäksi 6 tukiasuntoa itsenäisempään asumiseen. Lisätietoja Karelia-kodin toiminnasta saat yksikönjohtaja Maija-Leena Vuolteelta puh. 044 7311 340.

  Lue lisää
 • punkkibussi
  19.05.2017
  Punkkibussi mukana Suntinrannan venevaja -tapahtumassa 21.5. klo 12-15

  Punkkirokotuksia on saatavana myös Suntinrannan venevaja -tapahtumassa sunnuntaina 21.5. klo 12-15. Tervetuloa!

  Lue lisää
 • punkkibussi
  27.03.2017
  Kevään punkkibussin kiertueaikataulu on julkaistu

  Kevään punkkibussin kiertueaikataulu ja rokotteiden hinnat on julkaistu. Kierrämme viime vuoden tapaan kahdella eri bussilla. Tarkemmat päivämäärät ja paikkakunnat näet aikataulustamme. Punkkibussissa nähdään!

  Lue lisää
 • 01.02.2017
  Punkkirokotteita ystävänpäivähintaan 14.2. klo 12 - 18 / AVOIMET OVET

  AVOIMET OVET ti 14.2. klo 12 - 18!

  Tervetuloa tutustumaan Kotihoidon ja hallinnon uusiin tiloihin Pikiruukkiin!

  Ystävänpäivätarjouksena tarjoamme punkkirokotuksia edullisesti: lapsille hintaan 25 € / rokote ja aikuisille 40 € / rokote.

  Lisäksi tarjolla on täytekakkukahvit!  TERVETULOA!

  Huomaathan uuden osoitteemme: Ryövärinkarintie 1, 67200 Kokkola

  Lue lisää
 • kotihoidon yksikkö
  19.01.2017
  Kotihoidon yksikkö sekä hallinto ovat muuttaneet!

  Olemme muuttaneet! Kotihoidon yksikön ja hallinnon uudet tilat sijaitsevat Pikiruukissa osoitteessa Ryövärinkarintie 1, 67200 Kokkola.

  Lue lisää
 • kotihoidon vastuuhoitaja
  15.12.2016
  Kotihoidon yksikössä uusi vastuuhoitaja

  Kotihoidon yksikössä on aloittanut vastuuhoitajana 15.12.2016 sairaanhoitaja Petra Koski sh Tarja Veidin jäädessä vuorotteluvapaalle. Petran tavoitat numerosta 044 7311 347.

  Lue lisää
 • 01.11.2016
  Palvelukeskus Meriruukin tilat yrityksen omaan käyttöön

  Kotihoidon yksikkömme sekä hallinto muuttavat tammikuussa 2017 Palvelukeskus Meriruukin käytössä olleisiin tiloihin. Tilat sijaitsevat Pikiruukissa, vanhassa kunnostetussa Kasarmi-rakennuksessa, ns. Karppi-lampea vastapäätä. Kothoidon ja hallinnon uusi osoite 1.2.2017 lähtien on: Ryövärinkarintie 1, 67200 Kokkola.

  Lue lisää
 • 21.03.2016
  Uudet nettisivut

  Olemme julkaisseet uudet nettisivut 18.3.2016.

  Sivuilla esittelemme yrityksemme tarjoamat monipuoliset ja yksilölliset palvelut. Yhteydenottopyyntölomakkeella (Ota yhteyttä) voit kysyä lisätietoja palveluistamme, jotta voimme räätälöidä yhteistyössä palvelupaketin juuri Sinun ja läheistesi tarpeisiin. Otamme mielellämme vastaan myös palautetta!

  Tervetuloa tutustumaan yrityksemme tarjoamiin palveluihin!

  Lue lisää
 • 25.01.2016
  Laatuprojekti

  Yrityksessämme on valmistunut vuonna 2008 laatuprojekti, joka tähtäsi SFS-EN ISO 9001:2008 -standardiin. Toteutimme sitä yhteistyössä Keski-Pohjanmaan Aikuisopiston kanssa, josta olemme saaneet asiantuntevaa ohjausta.

  Sertifiointi koskee yrityksen yksiköistä Kotihoitoa ja Hoito-osasto Kotipolkua.

  Standardin voimassaolo on jatkuvan auditoinnin eli arvioinnin alaisena. Yksiköt toteuttavat säännöllisesti vuosittain ns. sisäisen auditoinnin ja SGS Fimko Oy ulkoisen eli perusauditoinnin. Viimeisin ulkoinen perusauditointi suoritettiin marraskuussa 2013. Sen myötä laatustandardi on voimassa maaliskuuhun 2017 saakka.

  Laatuprojekti on jatkuvaa toimintaa hoitotyön ja hallinnon korkean laadun takaamiseksi.

  Lue lisää
 • 25.01.2016
  TBE-rokotuskampanja

  Vuodesta 2005 lähtien olemme toteuttaneet syksyisin ja keväisin (nykyisin vain keväisin)TBE-rokotuskampanjan. Liikkuvan rokotusklinikan avulla olemme kiertäneet Pohjanmaan rannikkoaluetta tarjoten halukkaille mahdollisuuden hankkia rokotussuoja punkkien levittämää puutiaisaivokuumetta vastaan.

  Alueemme käsittää nykyisin käytännössä koko Pohjanmaan rannikkoseudun Kristiinankaupungista Kemiin. Vuodesta 2009 ohjelmassamme on nimittäin ollut myös Simon alue pohjoisessa, vuodesta 2011 Kemi, Oulu ja Raahe, vuodesta 2013 Evijärvi ja Kalajoki sekä vuodesta 2014 Oulunsalo ja Pyhäjoki.

  Lue lisää
 • 25.01.2016
  Terveysasema ChydAntti osaksi Mehiläistä

  Keski-Pohjanmaan Hoitopalvelu Oy:n toimintarakenne muuttui 1.9.2015 kun Terveysasema ChydAntti siirtyi osaksi Mehiläistä 1.9.2015 alkaen. Kaupan myötä Mehiläisen lääkärikeskus- ja työelämäpalvelut laajenevat Kokkolaan.

  Terveysasema ChydAntti on Terttu ja Reijo Niemelän vuonna 2005 perustama lääkärikeskus, tuolloiselta nimeltään Työterveysasema TyöSyke, joka on 1.2.2010 eteenpäin toiminut nykyisellä nimellään moderneissa tiloissa Kokkolan keskustassa osoitteessa Rantakatu 2 B / Chydenia III.  Toiminnan pääpaino on ollut laadukkaissa työterveyspalveluissa, joiden piirissä on yli 3000 työntekijää Kokkolan alueella.

  ”Mehiläisen laajentuminen Kokkolaan on tärkeä askel kasvustrategiamme toteuttamisessa ja on erinomainen jatko vuoden sisään avatuille Rauman, Seinäjoen, Joensuun, Kemin ja Äänekosken lääkäriasemille. ChydAntti on erinomaisesti hoidettu yksikkö, joka mahdollistaa ensiluokkaisen palvelun niin valtakunnallisille työterveysasiakkaille kuin myös paikalisille yrityksille ja yksityisasiakkaille”, toteaa Mehiläisen terveyspalveluiden liiketoimintajohtaja Ove Uljas.

  ”Lähdimme hakemaan ChydAntin toiminnalle kotimaista jatkajaa. Mehiläisen kotimaistunut omistus sekä hoitotyömme arvomaailmaan sopivat toimintaa ohjaavat arvot olivat keskeisiä tekijöitä, joiden perusteella päädyimme neuvottelemaan Mehiläisen kanssa ChydAntin seuraavasta kehitysvaiheesta”, yrittäjät Terttu ja Reijo Niemelä toteavat.

  Palvelupiste vaihtui nimeltään Mehiläinen Kokkolaksi.

  Lue lisää

Suosittele meitä

Facebook Twitter 1Jaa